thuistestU wilt weten hoe uw gezondheid er voor staat? Wist u dat u ook thuis een aantal testen kan doen, zonder dat u daarvoor naar de dokter moet?

 • alle testen zijn eenvoudig te gebruiken
 • alle thuistesten van Mira Tes hebben uitgebreide wetenschappelijke proeven doorstaan
 • alle testen worden geleverd met een duidelijke handleiding aan de hand van eenvoudige begrijpbare teksten en tekeningen
 • de gebruiker kan via een eenvoudige handeling de test uitvoeren
 • u moet niet wachten op de testresultaten
 • u krijgt het antwoord op uw gezondheidsvraag in enkele minuten

Bekijk alle thuistesten
Meer info & bestelmogelijkheden

1. Zwangerschapstest

Bij alle merken van zwangerschapstests wordt gezocht naar het menselijk hormoon choriogonadontropine (HCG) in een urinemonster. Dit hormoon wordt gewoonlijk alleen door de placenta geproduceerd. Deze tests zijn zeer nauwkeurig en kunnen zelfs heel vroeg in de zwangerschap gebruikt worden.

Wanneer een vrouw zwanger wordt, begint haar lichaam het zwangerschapshormoon hCG te produceren. Dit hormoon bevindt zich in een toenemende hoeveelheid in de urine. Een zwangerschapstest toont de aanwezigheid van dit hormoon aan.

De aanwezigheid van hCG in de urine kan aangetoond worden vanaf de dag waarop de menstruatie zou moeten beginnen. Als u een onregelmatige cyclus heeft, ga dan uit van de langst mogelijke cyclus en tel daar een dag bij op om te voorkomen dat u te vroeg zou testen.

2. Vruchtbaarheidstest voor mannen

Deze test bepaalt op een eenvoudige en doeltreffende manier de activiteit van de sperma. Indien de activiteit van de sperma normaal is, dan is de kans op een zwangerschap bij de vrouw aanzienlijk hoger dan bij een verminderde sperma-activiteit. Tevens wordt er bepaald of er minder of meer dan 20 miljoen actieve zaadcellen aanwezig zijn in het sperma.

Onvruchtbaarheid komt voor bij ongeveer 10 tot 15% van alle paren die zich in de vruchtbare leeftijdsgroep bevinden. Bij ongeveer de helft (40-50%) van deze gevallen is een vermindering van de kwaliteit van het sperma de oorzaak.

3. Menopauzetest

De menopauze, ook de overgang genaamd, is een normale fase in het leven. Het is nu eenmaal een deel van het ouder worden, het verouderen van het voortplantingssysteem. Bij 9 van de 10 vrouwen gaat het intreden van de menopauze gepaard met een aantal klachten.

Maar een groot deel van deze vrouwen weet niet dat het de menopauze is die de klachten veroorzaakt. En dat is nuttig om te weten, vrouwen die weten dat ze in de menopauze zijn kunnen maatregelen treffen om hun veranderende lichaam gezond te houden. Gezondheidsrisico's die horen bij deze fase in het leven, kunnen op deze manier dan verminderd of zelfs vermeden worden.

4. Cholesteroltest

De Cholesterol thuistest is een snelle test om de waarde van uw cholesterol in het bloed te meten. Een verhoogd cholesterol gehalte is één van de belangrijkste risicofactoren voor hart- en vaatziekten. Cholesterol kan je wel detecteren en ook beheersen. Meet uw Cholesterol snel, eenvoudig en betrouwbaar. Binnen enkele minuten weet u of u een gezond cholesterolgehalte heeft en u, indien nodig, je uw levensstijl moet aanpassen of uw dokter moet raadplegen.

5. Allergietest

Allergie is niets meer dan een overdreven reactie van het afweersysteem van het lichaam. Het afweersysteem (immuunsysteem) beschermt de mens tegen heel wat kwaadaardige stoffen uit de omgeving zoals bacteriën, schimmels en virussen. Bij een allergie reageert het lichaam heel heftig op dit soort schadelijk stoffen maar helaas ook op stoffen waar het lichaam normaal niet op zou reageren. Dit worden dan allergenen genoemd.

Symptomen van allergie, die op of in verschillende delen van het lichaam kunnen voorkomen zijn:

 • ogen (jeuk, roodheid, zwelling en tranen)
 • neus (jeuk, loopneus, verstopte neus, overmatig niezen)
 • longen (kortademigheid, piepen en druk op de borst)
 • maagdarmkanaal (maagkrampen, opgeblazen gevoel in de maag, overgeven en diarree)

Het uitvoeren van een allergie zelftest kan heel nuttig zijn indien u:

 • regelmatig last heeft van een loopneus, jeukende en waterige ogen of een verstopte neus
 • regelmatig niest en/of hoest in de ochtend
 • regelmatig moeilijkheden heeft met het door de neus ademen
 • regelmatig last heeft van heesheid of keelpijn

6. Ovulatietest

Wilt u weten wanner u de meeste kans hebt om zwanger te worden? De MiraTes Ovulatie ZelfTest is een snelle test waarmee u zelf eenvoudig en betrouwbaar kunt bepalen wanneer u ovuleert en dus de meeste kans heeft om zwanger te worden. De test meet de concentratie van het hormoon LH in uw urine. De MiraTes Ovulatie ZelfTest bevat 5 identieke testcassettes waardoor u een aantal dagen achter elkaar een ovulatietest kan uitvoeren.

7. Bloedgroeptest

U kan niet echt tegen bloed? U vindt de spuit voor bloedafname van de dokter maar niks? Door afname van enkele druppels bloed wordt met deze test aan de hand van afwezigheid en aanwezigheid van agglutinatie bepaald welke bloedgroep men heeft. Deze manier van vaststellen van een bloedgroep wordt wereldwijd toegepast. De testkaart laat men na het uitvoeren van de test netjes drogen. Daarna kan je deze invullen met uw bloedgroep, uw naam en adres en eventueel uw pasfoto. Dan kan het geheel ingeseald worden met de bijgeleverde plakfolie en heeft u uw gepersonaliseerde bloedgroepkaart voor altijd.

8. Candidatest

Dit is een zelftest voor de detectie van gisten (Candida) in de wandbekleding van de vagina. Deze test detecteert een vaginale ontsteking die veroorzaakt is door een infectie met de gist Candida.

Met behulp van een wattenstokje, wordt een uitstrijkje van de vagina genomen. Deze vaginale stoffen worden in een oplossing gebracht in het bovenste deel van de testcassette waarin zich een waterige oplossing bevind. Als er een candida infectie aanwezig is dan zullen er candida gisten in de oplossing zitten.
De meeste vrouwen krijgen wel eens last van een vaginale gistinfectie. Deze wordt veroorzaakt door de gist Candida. Normaal gezien veroorzaakt dit organisme geen infectie, en kan het ook op allerlei plaatsen in en op het lichaam aangetroffen worden zoals onder andere in de vagina.

Soms kan er wel een infectie ontstaan als door bepaalde omstandigheden, bijvoorbeeld door een ziekte, de weerstand vermindert. De gist kan dan zodanig uitgroeien dat er gesproken kan worden van een infectie. Ook het langdurig gebruik van antibiotica en corticosteroiden kunnen de oorzaak zijn van een infectie, of een aandoeningen zoals diabetes. Geslachtsgemeenschap en baden kunnen een eveneens een oorzaak zijn van een infectie. Ongeveer 75% van de vrouwen zal eenmaal in hun leven een infectie van Candida meemaken. Bijna 50% van de vrouwen heeft meerdere keren last van een schimmelinfectie.

Een vaginale Candida infectie vertoont de volgende symptomen:

 • acute jeuk
 • vaginale afscheiding, pijn en irritatie
 • de buitenste schaamlippen die kunnen rood zijn
 • branderige pijn tijdens het plassen

9. Pfeiffertest

De ziekte van Pfeiffer is een veel voorkomende, goedaardige ziekte van de witte bloedcellen en lymfklieren. De ziekte wordt veroorzaakt door het Epstein-Barr virus, dit virus komt in het speeksel voor. Omdat het virus waarschijnlijk door zoenen wordt overgebracht wordt de ziekte van Pfeiffer ook wel "kissing disease" genoemd. De meeste mensen worden als kind reeds besmet, de infectie verloopt dan over het algemeen zonder symptomen. Als men tijdens of na de puberteit besmet wordt, kan men er wel behoorlijk ziek van worden.

10. Syfilistest

Wanneer men geïnfecteerd is door de Syfilis bacterie, produceert men antilichamen tegen deze bacterie. Met behulp van deze Easy Home Test Syfilis kan de aanwezigheid van deze antilichamen in het bloed worden aangetoond.

Na het aanbrengen van het bloed zal men in het afleesgebied van het testplaatje één (geen antilichamen aanwezig) of twee (wel antilichamen aanwezig) gekleurde lijnen kunnen zien. Men moet er rekening mee houden dat het na het moment van de besmetting het nog enige tijd (dagen of zelfs weken) duurt voordat het lichaam voldoende antilichamen heeft gemaakt om te kunnen worden aangetoond. Een negatief resultaat kan dan ook optreden bij een te recent contact met de bacterie en sluit dus een besmetting niet uit.

Syfilis is een bacteriële soa (seksueel overdraagbare aandoening) veroorzaakt door de bacterie Treponema pallidium (Tp). De bacterie nestelt zich in de penis of vagina, de anus en soms ook in de mond, afhankelijk van de manier waarop je sex hebt gehad. De bacterie kan zich later via het bloed door het volledige lichaam verspreiden en kan zonder een tijdige behandeling ernstige lichamelijke aandoeningen veroorzaken. Syfilis is goed te behandelen, maar dan moet de infectie wel op tijd worden vastgesteld.

Syfilis kent verschillende stadia. Tijdens het eerste stadium kun je één of meer zweertje(s) krijgen op of rond de penis of vagina, anus of soms in de mond. Dit gebeurt twee tot twaalf weken nadat je syfilis hebt opgelopen. Het zweertje verdwijnt vanzelf binnen 2 a 3 weken, ook zonder behandeling. Enkele weken tot maanden later volgt het tweede stadium. De syfilis is dan via je bloedbaan door het hele lichaam verspreid. Je kunt dan last hebben van vlekjes op de huid en een grieperig gevoel. Ook deze klachten verdwijnen vanzelf. Als je tijdens de eerste twee stadia van syfilis niet bent behandeld, kom je in het sluimerstadium. De syfilis is nog steeds in je lichaam aanwezig en kan ernstige schade aan verschillende organen toebrengen.