Inhoud van dit artikel:

Orgasme stimuleren met Female GelGeen orgasme kunnen krijgen, niet kunnen klaarkomen, het hoogtepunt van de sexuele opwinding niet bereiken, dit noemt men ook wel anorgasmie. Dit onvermogen om een sexueel hoogtepunt te bereiken komt meestal voor bij vrouwen, slechts 10% van de mannen zegt geen orgasme te kunnen krijgen. Een veelgebruikt hulpmiddel voor het stimuleren van een orgasme bij de vrouw is Female Gel

Vrouwelijk orgasme stimuleren met Female Gel

knop

1. Oorzaken

Psychische factoren zoals zich zorgen maken over het sexueel presteren, bang zijn om zwanger te worden, een onaangename sexuele ervaring uit het verleden, misbruikt zijn in uw jeugd, sexuele remmingen ten gevolge van een strenge opvoeding, ... het zijn maar een aantal factoren waardoor een hoogtepunt in uw sexleven uitblijft.

Sexuele technieken die helemaal niet goed zijn uitgevoerd door één of beide partners kunnen eveneens aan de oorsprong liggen van anorgasmie. Meestal is het ook zo dat vrouwen gewoon niet genoeg tijd krijgen om opgewonden te geraken, vooral nieuwe partners zijn nog niet vertrouwd met elkaars wensen en standjes of manieren waardoor de partner opgewonden wordt. Ook gebrek aan ervaring en slechte communicatie kan het gevolg zijn van het niet verkrijgen van een orgasme.

Ook sommige chronische ziekten die letsel toebrengen aan de zenuwen, waaronder diabetes mellitus, kunnen leiden tot anorgasmie. Sommige geneesmiddelen, zoals antidepressiva, medicijnen tegen hoge bloeddruk, inclusief bètablokkers kunnen een verminderd libido veroorzaken waardoor geen sexueel hoogtepunt meer bereikt wordt. Te veel alcohol draagt hier ook zijn steentje bij.

2. Behandeling

Als u of uw partner geen orgasme kunnen krijgen dan is het in de eerste plaats belangrijk om met elkaar er uitvoerig over te praten, misschien komt men reeds op deze manier tot een oplossing. Indien dit toch niets uithaalt kan je ook een bezoek brengen aan de huisartst. Indien het een probleem van psychische aard of slechte techniek blijkt te zijn dan zal de dokter u eventueel doorverwijzen naar een seksuoloog, indien het probleem door medicijnen wordt veroorzaakt dan zal de dokter, indien mogelijk, overschakelen op een ander medicijn.

Sekstherapie leidt veelal tot goede resultaten, maar als u of uw partner (of beide) diepgewortelde problemen heeft, van bijvoorbeeld mishandeling uit de kinderjaren, dan kan er ook psychotherapie nodig zijn.

Meestal is het probleem niet zo erg, een erotische massageolie in de omgeving van de clitoris en de vagina kan soms wonderen doen.