1. Last hebben van een slechte adem

Veel mensen die een slechte adem hebben beseffen het zelf niet. Dat is natuurlijk niet aangenaam voor de mensen in de omgeving met wie ze dagelijks contact hebben. Mensen die het wel beseffen dat ze een slechte adem hebben hebben daar vooral last van tijdens sociale contacten. Ze willen dan ook zo snel mogelijk de slechte adem verhelpen.

1.1. Hoe een slechte adem verhelpen?

Middel tegen een slechte ademUiteraard is een goede mondhygiëne zeer belangrijk. Minsten 2 keer per dag uw tanden poetsen, 's morgens en 's avonds, zal al veel van het probleem verhelpen. Je kan ook tussen uw tanden flossen en uw tong schoonmaken met een tongschraper.

Vermijd eten met een sterke smaak en rook niet. Vermijd dat uw mond uitdroogt en drink regelmatig water.

Lukt het niet zo goed om terug een frisse adem te hebben dan kan je ook het product Coconut Splash gebruiken. Dit is een kokosolie met pepermunt, het heeft een lekkere smaak en het zorgt voor een frisse adem en een gezond gebit. Zelfs uw tanden worden er witter door. Dit middel bezit anti-bacteriële eigenschappen waardoor je een gezonder gebit, tandvlees en tong zal hebben.

Meer info of bestellen middel tegen slechte adem

1.2. Hoe weet je of je een slechte adem hebt?

Wil je zeker weten dat je geen slechte adem hebt dan doe je beter even een kleine test. Want als niemand het u durft te vertellen...

De slechte adem test:

Het is een heel eenvoudige test. Lik aan de binnenkant van uw pols en wacht eventjes tot het speeksel droog is.Als je dan aan uw pols ruikt en je merkt een vreemde geur op dan heb je waarschijnlijk last van een slechte adem.

1.3. Waardoor wordt een slechte adem veroorzaak?

Meestal wordt een slechte adem veroorzaakt door bacteriën die in de mond verblijven. Deze blijven zitten aan de achterkant van de tong, tussen de tanden en aan het tandvlees. 

Het kan ook een medische aandoening zijn, het 'droge mond syndroom'. Als je te weinig speeksel in de mond hebt dan kan het de mond niet voldoende reinigen en vochtig houden. De zuren die door tanplak ontstaan worden geneutraliseerd door speeksel. Dode cellen die op uw tandvlees, tong en wangen blijven hangen worden weggespoeld door het speeksel. Als deze cellen niet afgevoerd worden dan kan dit een slechte adem veroorzaken. Speekselklierproblemen, bepaalde medicatie, steeds door de mond ademen, allemaal factoren die als gevolg een droge mond kunnen hebben.

Ook uw levensstijl kan er voor zorgen dat je een stinkende adem hebt. Eet je voedsel met een sterke smaak (knoflook, uien) dan zal er een geurtje  uit uw mond vrijkomen. Een hoog alcoholgebruik, roken, crashdieet,... ook dit kan voor een onaangename geur in de mond zorgen.